Információs társadalom

Információs társadalom

Paul Miller - egy évig az internet nélkül

2015. március 07. - Sischo

1. Feladat:

Mit gondolsz Miller előzetes várakozásairól és arról, amit tapasztalt? Vajon más másképpen járt volna?

Szerintem érthetőek voltak Miller elképzelései arról, hogy miben fog változni az élete, hiszen rengeteget lehet arról hallani, hogy az internet rossz hatással van az emberekre. A legtöbb vélemény szerint, amellett, hogy az internet egy, az életünket megváltoztató innováció, rendkívül negatív hatással lehet a szociális interakcióinkra. Miller is azt gondolta, hogy a hálózatból való kiszakadásával egy teljesebb életet élhet, több időt szakíthat hobbijaira és elérheti az általa fontosnak vélt célokat. Eleinte ezek tényleg megvalósulni látszódtak, azonban az idő haladtával világossá vált számára, hogy a problémáit nem az internet okozza, és azzal hogy felhagy a használatával nem változtatja egyből teljesen boldoggá életét. Ezzel számomra a cikk sokkal realisztikusabbá vált, és örülök, hogy nem azt tette konklúziójává , hogy internet nélkül mindenki sokkal boldogabb lenne. 

Emellett persze elmondható, hogy mindenkire más hatással lett volna ez a kísérlet, hiszen más módokon használjuk az internetet és így hiánya is másképpen érint mindenkit.

2.Feladat

Mit gondolsz, vajon Te hogyan bírnád ki internet nélkül egy évig? Mi történne veled? 

 

Jelenleg az életemben nagyon fontos szerepe van az internetnek, hiszen tanulmányaimat lehetetlen lenne nélküle befejeznem, így ez jelentené a legnagyobb hiányt. Emellett még a szociális oldalak és a rengeteg szórakozási lehetőség hiányozna a legjobban. Szerintem  az életem sokkal kényelmetlenebbé és nehézkesebbé válna, rengeteg olyan feladat hárulna rám, amelyeket jelenleg az internet teljesen levesz a vállamról. Ugyanakkor a több órányi haszontalan böngészés helyett többet tudnék foglalkozni a hobbimmal és több figyelmem jutna a környezetemre.Személyiségi szempontból nem hiszem, hogy változnék, úgy gondolom hogy az életben lévő prioritásaim megmaradnának, hiszen ezek nem az internettől függnek. 

Összességében tehát több szempontból is nehézségeket okozna számomra az internet hiánya, és biztosan üresebb lenne az életem, de ettől még nem ez befolyásolja az embert aki vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardnemeth.blog.hu/api/trackback/id/tr807249695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása