Információs társadalom

Információs társadalom

Castells-interjú

2015. február 28. - Sischo

1. Kérdés: Castells melyik gondolata ragadta meg a leginkább a figyelmedet? Miért?

Számomra a legérdekesebb rész Castells a digitális megosztottságról és a globális összekötöttségről alkotott véleménye volt. Ennek oka leginkább az, hogy a globalizáció mindig is foglalkoztatott és úgy gondolom hogy ez szoros kapcsolatban áll a kommunikációs technológiák fejlődésével. Emellett még az a rész, melyben Castells a nyugati modell különbségeit taglalja a más országokban kialakult hálózatokkal szemben szintén felkeltette az érdeklődésem, ezen belül is kiváltképp az oroszországi hálózati modell sajátosságai.

 

2. Kérdés: Melyik gondolatával vitatkoztál volna leginkább? Miért? Mit mondtál volna neki?

Castells az interjúban szereplő legtöbb gondolatával egyetértek, kivéve a reklámipart taglaló részt. Én jelenleg nem látom úgy, hogy lehetőség lenne a reklámok helyett más pénzügyi forrást biztosítani a televízió számára. Ezzel kapcsolatban kérdeztem volna meg tőle, hogy hogyan képzeli azt, hogy a hirdetők üzenetét a műsor tényleges tartalma fogja visszaadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardnemeth.blog.hu/api/trackback/id/tr87229347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása